Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как (не) се асфалтира тротоар видяха столичани на бул. "Владимир Вазов"

А от Столичната община виждат ли?

| обновено на 18.07.16 в 14:53 БНР Новини
1
Снимка: Спаси София
Ето как се ремонтира бул. "Владимир Вазов" – най-амбициозният и мащабен ремонт на Общината през тази година, струващ колосалните 13,5 милиона лева.

Така започва фоторепортажът на "Спаси София" за нескопосаното асфалтиране на тротоара на посоченото место.

От сдружението напомнят, че в правомощията на Столичната община (и нейно задължение) е незабавно да нареди на изпълнителя да преправи некачествените настилки за своя сметка. И допълват: Бихме искали да призовем и всички общински съветници в Столичния общински съвет да обръщат по-сериозно внимание на проблемите с инфраструктурата, да следят за качеството и да изискват корекции и санкции навреме. Тяхната функция не е да гласуват под строй в залата, а да бъдат очите и ушите на софиянци.

За съжаление обикновено се прави кърпеж. Не се правят изводи от предишни ремонти. Можеше да се поизчака и този ремонт да се извърши, съобразно третия метродиаметър, а не по старата регулация - коментира в ефира на Радио София Гергин Борисов от "Спаси София". - Днес изпълнителят на ремонта се опита да ме убеди, че прилага правилната технология. Кметът на София Йорданка Фандъкова обаче определи свършеното като "недопустимо".

Чуйте разговора на Константин Лавсов с Гергин Борисов от "Спаси София", както и репортерския разказ от самото място на Даниела Бенишева, където е дошъл и зам.-кметът Дончо Барбалов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна