Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът на Франция беше освиркан на възпоменанието за жертвите в Ница

| обновено на 18.07.16 в 17:19
Манюел Валс на възпоменанието в Ница
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Точно в 12 цяла Франция притихна в мълчание в памет на жертвите на безумната атака в Ница. В Париж общественият транспорт спря за минута, магазините и улиците потънаха в тишина.

По отрупаната с цветя, свещи и послания крайбрежна алея в Ница, мястото на атентата, се събра море от хора. Паметната минута започна с топовен изстрел, а накрая множеството запя Марсилезата.

Дори мигът на поклонение не спои французите в единство – в началото и края на кратката церемония премиерът Манюел Валс и съпътстващите го политици бяха мощно освиркани от част от тълпата. Чуха се отделни викове "Срам!" и "Оставка!"

На възпоминанието присъства и принцът на Монако Алберт.

Президентът на Франция Франсоа Оланд почете загиналите в двора на министерството на вътрешните работи сред екипи на полицията. Малко по-рано, по време на заседанието на Съвета за отбрана, той призова към достойнство и настоя да се казва истината за реалността на терористичните заплахи.

В звуковия файл можете да чуете коментара на кореспондента на БНР Юлия Талева за предаването "Нещо повече" по "Хоризонт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна