Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападателят във влака в Германия е бил активист на "Ислямска държава"

| обновено на 19.07.16 в 12:22
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Групировката "Ислямска държава" обяви, че афганистанският мигрант, който нападна с нож и брадва пътниците на влак в Южна Германия, е бил неин активист. Германската полиция откри собственоръчно нарисуван флаг на "Ислямска държава" в дома на 17-годишния афганистанец, съобщи вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман пред германските медии. 

Още при първото обаждане до спешния телефон от влака очевидецът е заявил, че той и извикал "Алах е велик". При обиска на стаята му е открит ръчно нарисуван флаг на "Ислямска държава". Всички тези части от мозайката сега трябва да се напаснат. 
Двама от пострадалите са в критично състояние, съобщи още Херман и уточни, че сред ранените е семейство от Хонконг.  Вътрешният министър каза още, че непълнолетният афганистанец изглежда е стигнал до Германия непридружен и е бил настанен в приемно семейство в град Охсенфурт.
Говорител на регионалното министерство на вътрешните работи съобщи, че тинейджърът е бил застрелян от полицията при опита си да избяга: 
Извършителят е бил въоръжен с нож и брадва. Наложило се е влакът да спре извънредно. Нападателят е слязъл от влака в опит да избяга и е бил застрелян от полицията.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна