Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атентаторът от Ница е имал съучастници, съобщиха френските власти

| обновено на 22.07.16 в 07:40
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тунизиецът Мохамед Булел, който извърши атентата в Ница на 14 юли, е имал помощници и съучастници. Това съобщи в Париж натовареният със следствието прокурор Франсоа Моленс, цитиран от Франс прес.

В изявление за медиите Моленс съобщи за осезаем напредък в разследването, в което участват над 400 следователи, и подчерта, че убиецът вероятно е планирал акцията си в продължение на няколко месеца преди националния празник на Франция.

Петимата заподозрени съучастници на Булел ще бъдат изправени пред съда, каза още Моленс. Никой от тях не е известен на разузнавателните служби.

Трима от заподозрените са обвинени за участие в организирана терористична група и съучастие в убийства. Единият е обвинен и в нарушаване на закона за оръжията от терористични подбуди, заедно с двама албанци. Предполага се, че тримата са участвали в снабдяването с пистолет на терориста Мохамед Булел, който стреля по полицаи, преди да бъде убит.

Булел помете с камион множество хора, събрали се на крайбрежния булевард в Ница, навръх националния празник на страната, като уби 84 и рани над 350 души.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна