Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава събарянето на незаконни постройки в ромския квартал в Стара Загора

Снимка: Венелина Попова

Без напрежение премина акцията по събаряне на незаконни къщи в ромския квартал „Лозенец“ на Стара Загора. Това е вторият етап по премахването на подобни постройки в този район след акцията през юли 2014 г. в местността “Борова гора“.

От определените 26 полумасивни и паянтови постройки днес трябваше да бъдат разрушени само 9. Собствениците сами са съборили останалите, след като общината ги е уведомила преди месец. Предстои да бъдат съборени още 52 незаконни къщи в същата местност - "Зайчева поляна", защото са построени върху частни и общински земи, съобщи кметът Живко Тодоров.

Това е първият етап в тази местност. След това ни предстои в края на август- началото на септември, да премахнем още 50 постройки, които също са незаконни. Единственият начин за борба с незаконното строителство е то да бъде премахнато. Няма друг начин, общо са над 300 може би, вече станаха по-малко, защото Общината непрекъснато премахва по една, по две незаконни постройки на различни места, но 150 са тези, които е много важно да бъдат премахнати, за да бъдат затворени проблемите на квартала.

Общината ще предоставя места за закупуване с отстъпено право на строеж на желаещите. Досега има 50 такива терена.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна