Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Тетюхин ще носи знамето на Русия на церемонията по откриването на Игрите в Рио

Сергей Тетюхин ще носи знамето на Русия на церемонията по откриването в Рио де Жанейро
Снимка: www.sportal.bg

Волейболистът Сергей Тетюхин ще бъде знаменосец на Русия на церемонията по откриването на Летните Олимпийски игри в Рио де Жанейро, която ще се състои на 5 август.

За 40-годишния посрещач на „Белогорие“ (Белгород), носител на 4 олимпийски медала, в това число и златен отпреди 4 години, това ще бъде шеста поредна Олимпиада след тези в Атланта, Сидни, Атина, Пекин и Лондон.

След решението на МОК да не изважда напълно Русия от Олимпиадата в Рио, ветеранът и капитан на националният волейболен отбор заяви, че справедливостта е възтържествувала.

Само през тази година съм тестван за допинг 3 или 4 пъти. За последно това се случи преди три дни. Ние се контролираме от международни организации. Досега те не са ни казвали колко допинг теста трябва да минем, за да играем на Олимпиадата. Ако трябва, може ни правят допинг тестове всеки ден в Рио. Най-важното е, че все още има някои разумни хора на този свят. След взетото решение от МОК с радост мога да кажа, че  справедливостта възтържествува, коментира Тетюхин пред руските медии.


Руската делегация в Рио де Жанейро ще включва между 300 и 400 спортисти. До този момент Русия никога не е участвала с по-малко от 400 атлети на лятна Олимпиада. Преди 4 години в Лондон "Сборная" бе представена от 438 души.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна