Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничено е разпространението на пожара в землищата на селата Малко Шарково и Ситово

| обновено на 29.07.16 в 12:14
Снимка: БГНЕС

Ограничено е разпространението на пожара в землищата на боляровските села Малко Шарково и Ситово. Екипи на противопожарната служба и горски служители обхождат района.

Пожарът е засегнал около 500 декара широколистна и иглолистна гора, както и големи територии сухи треви. Селскостопанска продукция не е засегната, тепърва ще се изяснява на каква площ се е разпространил огънят. От четвъртък следобед със стихията се борят пожарникари с 6 специализирани автомобила, 4 оборудвани коли на югоизточното държавно предприятие и десетки служители, съобщи директорът на горското стопанство в Елхово инж. Станимир Сотиров:

Локализиран е пожарът към момента. Нямаме активни огнища. По целия периметър имаме екипи, които обикалят. Охраняваме, за да не се получи повторно разпалване. Лек е засега вятърът. Сутринта имаше роса и мъгла. Ако до довечера няма запалване, до тъмно ще има хора тук.

Все още не е ясна причината за възникването на пожара. Знае се, че е не е запален в гората, но заради силния вятър бързо е навлязъл в горския фонд. Не е изключена версията да е тръгнал от неизгасена цигара.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна