Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха четирима полицаи - събирали такса за преминаване на нелегални мигранти към Сърбия

Ще бъдат обвинени за участие в организирана престъпна група за подкупи и трафик на нелегални мигранти

| обновено на 29.07.16 в 12:19
Снимка: БГНЕС

Четирима служители на Областната дирекция на вътрешните работи в София са задържани при специализирана операция в района на град Сливница. Те са заподозрени, че са осигурявали срещу заплащане преминаването на нелегални бежанци и превеждането им от каналджии към границата със Сърбия.

Имената на задържаните, съобщени преди на специален брифинг от прокуратурата, са: Георги Жеков, Продан Георгиев, Николай Григоров и Красимир Евтимов. Според разследващите има сигурни доказателства, че заподозрените са събирали своеобразна тол такса за преминаване на автомобили с нелегални мигранти в посока Сърбия. Четиримата са служители на отдел "Пътна полиция" към Областната дирекция в София. При обиските в техните автомобили и апартаменти са открити пари, така наречените "прави телефони", осигуряващи защитена мобилна връзка, пушки на стойност 40 хиляди лева и много скъп апарат за нощно виждане. Те ще бъдат обвинени за участие в организирана престъпна група за подкупи и трафик на нелегални мигранти. Със СРС-та и други оперативни способи групата е наблюдавана от месец април тази година. 


Разследването започва с оперативен сигнал, а зелена светлина му се дава след изричната заповед на главния прокурор Сотир Цацаров и на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Мерките на четиримата ще бъдат гледани в събота, а прокуратурата ще поиска задържане за 72 часа.









БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени