Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 1 до 5 август по „Радиотеатъра“

БНР Новини
Снимка: Даниела Манолова

През месец август всеки делничен ден от 10 часа Радиотеатърът е приготвил за излъчване Панорама на съвременната българска драматургия. През първата седмица на месец август ще имате възможност да чуете пиеси, поставени в радиото през 80-те години.

В понеделник, 1 август, ще чуете пиесата на Кольо Георгиев „Будилник в тенджера”.

Във вторник, 2 август, ще имате възможност да слушате пиесата „Дрехата” на Никола Русев.

В сряда, 3 август, сме приготвили за вас „Напрежения” на Михаил Величков с участието на незабравимите Таня Масалитинова и Славка Славова.

В четвъртък, 4 август, комедията на Мирон Иванов „Дъждовен ден”, а в петък, 5 август -  драмата на Маргарит Минков „Камината”.

Какво обединява всички тези автори, творили и работили в осемдесетте? Бунтът срещу статуквото, предчувствието за сгромолясването на един привидно добре устроен и благоугоден свят? Погазването на личната свобода, неочакваните пробиви, по които копнежът по нея винаги излиза наяве, дори и в най-мракобесната действителност? Ще открием по нещо от всичко това. Но най-важна от всичко ми се струва интуицията на твореца, който винаги, независимо от системата, утвърждава достойнството и личността на всеки, на абсолютно всеки човек.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна