Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) победи "Челси", "Байерн" вкара 4 на "Интер"

Снимка: БТА

"Реал" (Мадрид) се наложи с 3:2 над "Челси" в мач от приятелския турнир International Champions Cup, игран пред над 105 000 зрители на стадиона на университета в Мичиган. Двата тима си поделиха по едно полувреме. През първата част "Реал" до голяма степен уби интригата след три бързи гола, докато през втората част "Челси" пробва да се върне в мача чрез индивидуални изяви на Еден Азар, но стигна само до два почетни гола.

Резултата откри Марсело, който бе точен за Реал в 19-ата минута след комбинация с Марко Асенсио. В 26-ата минута комбинация между двамата завърши с неочакван втори гол на бразилския ляв бел на "белите" за 2:0. В 37-ата минута Мариано Диас получи подаване от Марсело и покачи на 3:0 с далечен удар, като не остави шансове на Асмир Бегович. Малко преди това гол на "Реал" бе отменен заради засада.

След почивката "Реал" чувствително намали оборотите и това даде шансове на Челси. В 80-ата минута резервата Еден Азар реализира за 1:3, а в първата минута на добавеното време белгиецът оформи крайното 2:3, след като бе изведен сам срещу вратаря на "Реал", заобиколи го и пусна топката в опразнената врата.

В друг мач от надпреварата "Байерн" (Мюнхен) победи с 4:1 "Интер" след хеттрик на Джулиан Грийн. Американецът откри головата си сметката в 7-мата минута, а в 13-ата Франк Рибери покачи на 2:0. Резултатът стана класически в полза на германския шампион в 30-ата минута след нов гол на Грийн, а в 35-ата минута 21-годишното крило оформи хеттрика си.

Авансът от четири гола даде много спокойствие на "Байерн" и до края на мача баварците спокойно контролираха мача. Все пак в 90-ата минута "Интер" стигна до почетно попадение, след като капитанът Мауро Икарди се разписа след грешка на Давид Алаба.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна