Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раниери преговаря за нов договор с „Лестър“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Клаудио Раниери започна преговори с ръководството на „Лестър“ за подписването на нов договор. Италианецът изведе тима до историческа първа титла миналия сезон във Висшата лига на Англия, а неговият контракт е до лятото на 2018 г. Той получава 1,5 милиона лири годишно, но според британската преса в новия договор заплатата му ще стане 3 млн. Наскоро 64-годишният мениджър заяви, че има желание да завърши треньорската си кариера с „Лестър“.

Същевременно клубът се споразумя за трансферната сума за поляка Бартош Капустка, като ще плати на „Краковия“ 7,5 милиона паунда за 19-годишния футболист. Самият играч пусна снимка в социалните мрежи с текст, че заминава за Лестър. Капустка заслужи поздравления за играта си в националния отбор на Полша на европейското във Франция, като бе избран за играч на мача в мача срещу Северна Ирландия. Пред полски медии той разкри, че има желание да играе в английския шампион.

От всички оферти за мен тази на „Лестър“ бе най-добра, тъй като клубът ме искаше най-много, каза Капустка. Интересът на Раниери бе голям фактор за мен. Той ме иска в отбора. Това ме убеди, но имаше и много други причини.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна