Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е кандидат за домакин на Европейско първенство по акробатика за 2019 година

България е кандидат за домакин на Европейско първенство по акробатика за 2019 година
Снимка: БФ Акробатика

България ще кандидатства за домакинство на Европейско първенство по акробатика през 2019 година, това съобщи специално за БНР генералният секретар на федерацията Николина Христова.

Взехме решение да кандидатстваме и да организираме Европейско първенство. В момента подготвяме всички документи. Не ми се иска да казвам къде ще се проведе, тъй като все още не е факт. Провели сме всички необходими разговори с европейската федерация. Те ни изпратиха проектодоговор. Мисля, че ще се случат нещата, допълни Христова

България е била домакин на Европейско първенство за всички възрасти през 2011 година. Тогава домакин на шампионата е бил град Варна.

В същото време ръководството на централата организира международен летен лагер, който ще се проведе от 7 до 13 август в спортния комплекс на СОК "Камчия" се събират треньори и състезатели по акробатика от Австрия, Великобритания, Германия,  Гърция, Естония, Испания, Полша, Португалия, Финландия и Франция. Те ще работят с експерти от ЮЕГ по специална тренировъчна програма.В експертния екип е и българският треньор Матей Тодоров, който дълги години водеше националния отбор по акробатика на Великобритания.

Веднага след края на международния лагер, Българска федерация по спортна акробатика събира на лагер в СОК "Камчия" българските състезатели и треньори от клубовете по акробатика в страната. Тренировките ще води Драгомир Драганов, селекционер на българските национални отбори. Той ще има задача да набележи състезателите, които може да попаднат в разширения състав на националните отбори по акробатика в различните възрасти. Националният лагер завършва на 19 август.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна