Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дунав" изненада "Нефтохимик" като гост

Снимка: БГНЕС

 Дунав (Русе) оглави генералното класиране в Първа професионална футболна лига, след като победи с 2:1 "Нефтохимик" като гост. Русенците са с актив от четири точки след двата си мача на старта, докато бургазлиите имат само една.

Миналогодишният шампион от "Б" група "Дунав" нанесе своя удар рано в мача и с голове в деветата и 20-та минута поведе с 2:0. Юлиян Ненов се възползва от грешка в защитата на "Нефтохимик" в за първото попадение в полза на русенците, а малко по-късно Михаил Милчев засече с глава центриране от десния фланг на атаката на "Дунав" и покачи на 2:0. При ситуацията останаха и съмнения за засада.

"Нефтохимик" получи възможност да върне едно попадение в 38-та минута, но Емануил Манев не успя да се справи при ситуация очи в очи с Мартин Луков, въпреки че имаше възможност и да пробва директен удар, и да подава на негов съотборник, останал сам срещу вратата.

"Дунав" получи два шанса през второто полувреме, но Деян Димов пропусна по-чистата ситуация, след като стреля в ръцете на Стоян Колев. "Нефтохимик" пък върна един от головете в 84-та минута, когато Живко Петков овладя топката на ъгъла на наказателното поле и я изпрати в далечния ъгъл с прекрасен шут. Последва натиск на домакините, но те не успяха да изравнят резултата и загубиха за втори път в лигата.

"Дунав" е лидер в генералното класиране с актив от 4 точки, след като русенците стигнаха само до нулево равенство в първия си домакински мач за сезона срещу друг новак - "Верея" (Стара Загора). Този мач беше игран в Разград, където "Дунав" ще домакинства през 2016-а.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна