Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Костадинова и Красен Кралев посетиха българските спортисти в олимпийското село

Стефка Костадинова и Красен Кралев посетиха българските спортисти в олимпийското село
Снимка: БОК

Председателят на БОК Стефка Костадинова посети олимпийското село в Рио и се срещна с българските спортисти, треньори и официални лица. На кратката церемония при посрещането в международната зона присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, посланикът на България в Бразилия Валери Йотов, вицепрезидентът на БОК и волейболна легенда Любомир Ганев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, акредитираните на Игрите български журналисти.

Стефка Костадинова и министър Кралев пожелаха успех на българските спортисти и ги окуражиха преди предстоящите състезания.

Искам да ви пожелая успех, да ви вдъхна кураж за олимпийските стартове. Всеки един който е спечелил олимпийска квота е тук с напълно законно самочувствие. Трябва да се борите докрай, защото тук няма големи имена. Тук всички почват от равен старт. Вие имате голям потенциал. Аз като спортист, който е минал през целия този път знам, че няма нищо страшно. Просто човек трябва да вярва в силите си, да има голямо самочувствие, за да постигне това за което се е готвил 4 години. Стискам ви палци. Ще бъде трудно. Всичко което зависи от мен ще го получите. Пожелавам ви медали. Пожелавам ви много добро класиране и най-вече да постигнете това за което сте се готвили през последните 4 години. Винаги съм ви била на кадем. Надявам се и на тези игри да е същото, заяви пред спортистите ни Стефка Костадинова.

Министър Кралев връчи на Ивет Лалова, знаменосец на българската делегация при Отриването, икона на Света Богородица за късмет и успех на целия ни олимпийски тим.

Бъдете концентрирани, спокойни и уверени. Това са вашите игри. За едни първи, за други поредни, за някои последни – възползвайте се максимално от тях, заяви министър Кралев.

На церемонията присъства и Теодор Черешев - пратеник на БНР на Игрите, който записа и част от спортистите ни - първо е Ивет Лалова








Снимка        Снимка

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени