Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръмотевична буря и пороен дъжд се изляха над Банско

Снимка: БГНЕС

Гръмотевична буря и пороен дъжд се изляха над Банско. Няма информация за наводнени сгради, но доста от улиците са затлачени заради извършващата се реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа.

В момента в планинския курорт усилено се работи по подмяна на водопроводната и канализационна мрежа, като доста от улиците са разкопани на дълбочина между 3 и 4 метра. Кметът на Банско Георги Икономов обяви, че са сформирани екипи, които инспектират строителството и ситуацията от обилните дъждове.

Този дъжд беше малко изпитание за нас в момента, но в сравнение с това, което се случва в Македония, разбира се, е нищо. Виждаме сега къде са дефектите на новоизградените системи. Сега има екипи от общината, от пожарната, които виждат слабите места и там ще бъдат ремонтирани всички запушвания, всички покриви и места, които създават проблеми при пороен дъжд, коментира Икономов.

Преди седмица министърът на околната среда и водите Ивелина Василева подписа договор с община Банско за втората фаза от изпълнението на водния цикъл. Стойността на проекта е 32 милиона лева, като 26 милиона са осигурени от ОПОС. Цялостното завършване на реконструкцията трябва да приключи за 20 месеца.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна