Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нина Рангелова: Конкуренцията в плуването е ужасяваща

Снимка: Сезгин Басрие

Нина Рангелова завърши четвърта в своята серия в плуването на 200 метра свободен стил, с време 1:58,57 мин., което е с 30 стотни по-слабо от нейния национален рекорд. Но и той нямаше да бъде достатъчен – Рангелова остана извън 16-те за 1/2 финалите – зае 22-ро място.

Второто ми най-добро постижение и най-доброто сутрешно плуване, което някога съм правила в живота си. Мисля, че добре се движих, добре се чувствах. Подготовката мина добре, просто наистина конкуренцията е ужасяваща. Полуфиналът се затвори на секунда и 2 десети по-бързо, отколкото в Лондон. Което означава, че А нормативът за следващите Олимпийски игри ще е много, много силен. Аз очаквах да плуват бързо, ама чак толкова, не очаквах.

Плуването стана толкова конкурентен спорт, че само един човек, който следи изкъсо плуването, може да види огромните разлики, които станаха в последните няколко години. Не знам на какво се дължи. Хванали са му цаката всичките, освен мен. Мислих си, че имам шансове за влизане на полуфинал, но в интерес на истината, възможностите ми не са за 1:57.00 мин., заяви Рангелова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна