Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столично ДКЦ получи финасиране от Фонда за устойчиво градско развитие на София

Снимка: БГНЕС

Ръководствата на 12-та поликлиника в столицата и на Фонда за устойчиво градско развитие на София подписаха договор за 420 000 лева, с които ще бъде закупена нова апаратура. Директорът на поликлиниката, доктор Васил Василев, посочи точно каква:

Нов рентгенов апарат, нов мамограф, тъй като това е апаратура, която е доста амортизирана. Изцяло ново оборудване на акушеро-гинекологичния кабинет, който включва цифров видео колпоскоп, АГ-ехограф, фетален монитор, 4 нови апарата за клинична лаборатория, два нови апарата за физиотерапия. С тази медицинска апаратура, 12-то ДКЦ вече е оборудвано на много високо ниво и в близките години няма да имаме нужда от инвестиции в закупуване на такава медицинска апаратура, защото голяма част закупихме със собствени средства.

През следващите 10 години Диагностично-консултативният център, който се намира в кв. "Люлин", има ангажимент да върне заема по проекта. Това е първото общинско здравно заведение, което получава финансиране от Фонда за устойчиво градско развитие на София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна