Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една предизвестена титла – Симоне Байлс с безапелационен триумф в многобоя на турнира по спортна гимнастика в Рио

БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Едва на 19-години Симоне Байлс вече има всички възможни титли. Американката спечели втория си златен медал на олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като триумфира и в индивидуалния многобой при жените. Среброто в надпреварата стана притежание на нейната сънародничка Александра Райсман, бронзът остана за рускинята Алия Мустафина. 

Байлс стъпи на първото място със сбор от 62.198 точки, Райсман събра 60.098 точки, а Мустафина - 58.665 точки.

Симоне Байлс участва за първи път на олимпиада, но има рекордните десет златни медала на световни първенства. Тя беше фаворит за спечелването на титлата, като въпроса беше с колко точки ще завърши пред втората в подреждането.

Американката водеше в класирането почти през цялото състезание, като в прескока използва техниката на легендата Симона Аманар за 15.866 точки. Тя изпусна първото място единствено след изпълнението на смесена успоредка, за което получи 14.966 точки. Тогава закратко начело в класирането се изкачи рускинята Мустафина. След съчетанието на греда Бейлс си върна лидерската позиция. На земя новата олимпийска шампионка стигна до границата на съвършенството с оценка от 15. 933 точки при максимална 16.000 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна