Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова поиска уволнение за шофьора на автобус, отказал да свали специална рампа за инвалид

Детската площадка между блоковете 19, 20 и 21 в столичния квартал "Младост" няма да бъде застроявана

| обновено на 17.08.16 в 16:24
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска уволнение за  шофьора на автобус 72, който е отказал да свали специална рампа, за да може гражданин в инвалидна количка да се качи в автобуса. Шофьорът е посочил като причина ниската си заплата. Според Фандъкова това е недопустимо:

Запознаха ме сутринта с този случай. Тази линия се обслужва от един от частните оператори, но въпреки това ЦГМ си има механизмите за санкции в такива случаи. Новият директор е запознат. Надявам се да предприеме максимално спешни мерки. Лично аз му препоръчах да поиска освобождаването на този шофьор, защото всички трябва да знаят, че това е недопустимо. Това е ангажимент за обслужването на гражданите. След като автобусът има такава възможност, от там нататък вече човешкият фактор трябва да изпълни тези задачи. Шофьорите трябва да бъдат контролирани и всеки, който си позволи подобно отношение, тежко да бъде санкциониран.

Детската площадка между блоковете 19, 20 и 21 в столичния квартал "Младост" няма да бъде застроявана. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова. В понеделник заради протест на жителите на района бе поискана оставката на кмета на "Младост" д-р Цвета Авджиева. Главният архитект на София ще проверява и други сигнали, посочи Фандъкова:
Ще изпълня своят ангажимент към хората от блоковете 19,20 и 21 да намерим възможността да не се построи тази детска площадка, така че ще ви информирам своевременно. Също така главният архитект има задачата да разгледа и останалите случаи, за които има сигнали от граждани.
20 милиона лева инвестира Столичната община за основни ремонт и строителство на училища и детски градини в София. Текущи ремонти текат в 58 сгради, като повечето от тях ще завършат до 15-ти септември. Правителството е отпуснало 500 хиляди лева за довършване на ремонта на класните стаи в Софийската математическа гимназия, посочи кметът Йорданка Фандъкова, която посети училището заедно с министъра на финансите Владислав Горанов:
За втора поредна година министерството на финансите отпуска половин милион лева, за да завърши цялостният вътрешен ремонт на Софийската математическа гимназия. Досега сме инвестирали около 400 хиляди лева в различни дейности, включително изграждането на асансьор, за да може да бъде достъпно училището за всички деца.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна