Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти и преподаватели откриха изложба в Берковица

6
Снимка: Петя Генова

Изложба на преподаватели и студенти от Висшето строително училище "Любен Каравелов" - София беше открита в Берковица. Домакин на вернисажа е Градската художествена галерия "Отец Паисий", а събитието е част от програмата на Арт фест – Берковица, каза за Радио ВИДИН един от организаторите Снежина Николова:

Днес, с откриването на тази изложба, поставяме началото на това бъдещите студенти и ученици, които искат да се обучават в тази сфера, да могат да видят нещата на студентите и преподавателите от ВСУ "Любен Каравелов", град София, които са нарисували няколко платна и живописни работи от различните краища и забележителности на Берковица.

Преподавателите доц. Александра Иванова, д-р Николай Николов, Пламен Петков и техните студенти са рисували, вдъхновени от берковската природа и Вършец през май. В изложбата може да се разгледа избрана част от произведенията, които са създадени по време на пленера. Повечето от изложените работи са създадени основно от рисуване "на живо", така че в тях може да се проследят неподправените усещания и емоции на авторите.

Използваните техники на пленера са акварел, темпера, маслена живопис, молив, пастел, туш и смесени техники. Изложбата ще остане в галерията до 27 август.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна