Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момичетата от ансамбъла: Оставихме сърцата си на терена

7
Момичетата от ансамбъла: Оставихме сърцата си на терена
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Толкова сме щастливи, че дори не можем да го опишем! Оставихме сърцата си на терена. Играхме като лъвове и за удоволствие най-вече, защото като за последно трябваше да изпитаме и удоволствието от това, което правихме 8 години, това заявиха момичетата от ансамбъла след спечеления бронзов медал в олимпийския турнир по художествена гимнастика в Рио де Жанейро пред пратеника на БНР в Бразилия Теодор Черешев.

Този медал е за цяла България. За нас този медал е златен. Ние сме победителите сами за себе си. Радваме се, че по този начин завърши нашата кариера. Нашата мисия в художествената гимнастика е изпълнена вече докрай. Това беше последното ни състезание, в което участвахме. Постигнахме абсолютно всичко, което може в този спорт, допълниха щастливите Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Любомира Казанова и Ренета Камберова.

Мечтите на момичетата и на целия екип се сбъднаха, защото само този медал им липсваше. Тези момичетата направиха страшно много за развитието на този спорт в България и в света. Много съм щастлива, че успяха да завършат кариерата си по този начин. Този отбор заслужаваше медал от тази олимпиада, каза след състезанието старши треньорката на ансамбъла Ина Ананиева.

Може и аз да приключа след Рио. Ще си почина и тогава ще взема окончателно решение дали мога да започна пак отначало, допълни Ананиева по повод бъдещето си като треньор на националния отбор.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна