Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп отвърна на обвиненията в расизъм

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп разкритикува обвиненията срещу него в расизъм. Тръмп нападна опонента си Хилъри Клинтън, като заяви, че кампанията ѝ се опитва да измести фокуса от скандала с личния ѝ имейл сървър от времето ѝ като държавен секретар.

В Манчестър, щата Ню Хемшир, Доналд Тръмп коментира, че обвинениeто в расизъм е най-старият трик на демократите.
Това е изтъркан и ужасен аргумент, последна надежда на този дискредитиран политик-демократ. На Хилъри Клинтън, нейните донори и съветници, които я карат да опетнява и да разпространява лъжи за порядъчни хора, ще кажа следното....искам да чуеш тези думи и да ги запомниш: "Засрами се!“
Ден по-рано в Мисисипи Тръмп посочи, че противникът му възприема чернокожите предимно като избиратели, а не като човешки същества, които заслужават по-добро бъдеще.
В същото време в Рино, щата Невада, Клинтън заяви, че кампанията на Тръмп е изградена на основата на предразсъдъци и параноя и това е извело на преден план групи, които базират действията си на омраза към различните.
До изборите остават по-малко от три месеца и допитванията сочат убедителна преднина за Хилъри Клинтън. Според последните проучвания едва два процента от афроамериканците биха гласували за Доналд Тръмп. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна