Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожарът край село Колена

| обновено на 27.08.16 в 12:57
Снимка: Александър Александров

Пожарът край старозагорското село Колена е потушен, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Дежурните екипи на огнеборци и горски служители се изтеглят от района. Едно денонощие продължи борбата с огнената стихия, която обхвана 525 декара, от които 158 декара борова гора. Сутринта пожарникарите успяха да локализират огнената стихия.

Дежурни екипи от огнеборци и горски служители ще останат в района, където горя огънят край старозагорското село Колена, до светлата част на деня. Ниските температури не са разрешили ново разгаряне на огъня през нощта, уточниха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“.

Огънят пламна в петък около 11.20 часа в сухи треви и храсти край село Колена. След това пожарът навлезе в борова гора над "Сребърното езеро" и се движеше на запад. В потушаването на огъня се включиха 40 огнеборци от Старозагорска област и 52 горски служители от Стара Загора и Сливен. На място са изпратени пет противопожарни автомобила на Регионалната дирекция и осем автомобила на Горското стопанство.

В момента се води досъдебно производство за причините за пожара край село Колена. Ще бъдат разпитани свидетели, информираха още от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени