Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив започна поетапното премахване на тролейбусната контактна мрежа

Снимка: БГНЕС

В Пловдив започна поетапното премахване на тролейбусната контактна мрежа. Екипите работят днес в района на Коматевски възел до Младежкия хълм.  

Предстои демонтиране на съоръженията по бул. „Христо Ботев“ до кръстовището на Аграрния университет, както и в района на това до Баня Старинна.                                                        
Тролейбусната контактна мрежа в Пловдив  не се използва от години, но за този период имаше няколко инцидента. Най-тежкият беше през 2012 година, когато камион прекъсна жиците в района на Централна гара и там загина жена. Обезопасяването  и премахването на съоръженията се извършва  със средства от бюджета и става възможно след приключването на дългите съдебни процедури между Община Пловдив и фирма „Градски транспорт“ на Ангел Батаклиев. В тази връзка кметът Иван Тотев уточни: 
Община Пловдив след това ще придобие искане за средствата, които трябва да бъдат възстановени на общинския бюджет. Собственикът в случая не е изпълнил предписанието.
                              
При  демонтирането на мрежата  на този етап не се предвижда спиране на движението. Това ще бъде направено, когато започне работа в зоните до Сточна гара и  Баня старинна  като общинската администрация ще обяви навременно за точните дати и  часове за промяна в трафика, допълни кметът Иван Тотев .

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна