Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Влагат до 2 млрд. евро в хъб "Балкан" - тема на "Стандарт". Основната част от вложенията ще бъдат на големи частни инвеститори, чиито представители ще участват в голяма конференция в понеделник в Златни пясъци. Над 35 компании са потвърдили участие в срещата, пише изданието.

Над 46% спад в износа на ток - статия във вестник "Дума". Данните са на ЕСО за периода януари-август 2016-та спрямо предходната година. Обяснението за свития износ, което дават институциите, е намаляването на търсенето като цяло. От друга страна, ниската цена на природния газ отново увеличи работата на електроцентрали в Гърция и Турция, уточнява "Дума".

Дефицит на дърва за огрев в Благоевградско, пише "Монитор". След вдигането на забраната за износ на дървесина, търговците масово изнасят за Гърция. Там цената е почти тройно по-висока - до 110 евро за кубик, при 85 лв. у нас, се казва още в публикацията.

12 млн. лева дългове е натрупала Врачанската болница, съобщава вестник "Земя". Причините за тези дългове са както недофинансиране на клиничните пътеки, така и големият брой социално неосигурени, които се лекуват. От болницата молят държавата за спешна финансова инжекция, в противен случай има риск от фалит, допълва "Земя".

Реалните осигурителни доходи са се повишили средно със 7 % - водещо заглавие на вестник "Сега". В процентно отношение доходите на хора без квалификация се увеличават с по-бързи темпове през последната година, в сравнение със средствата на ръководни кадри.

Още 40 нови автобуса пристигат в София до дни. Те ще заменят старите рейсове по линии 64,309 и 604, съобщава "Труд". Това е втората доставка на нови возила тази година, като приоритетно ще се сменят автобуси, които са произведени между 1978-ма и 1998 г., уточнява всекидневникът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна