Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локализиран е пожарът в района на Хухла, овладян е и този в Главан

Екстремален индекс за опасност от пожари в шест области в страната

| обновено на 03.09.16 в 12:13
Снимка: БТА

Локализиран е пожарът в района на хасковското село Хухла и няма опасност за населението, заяви пред „Хоризонт“ комисар Тошко Бързилов , началник на Оперативния център на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението":

Продължава гасенето на пожара, който обхвана около 1000 декара храсти, земеделски земи и гора. На място в момента участват 11 пожарни екипа, два екипа на "Горско стопанство" със специализиран автомобил-модул на Българската армия и 30 служители на Община Ивайловград, и доброволци. Действията са насочени преди всичко за ограничаване на онзи пожар, който снощи около 2.00 часа беше напълно локализиран. Сега се извършва угасяване и обработка по периметъра.

Огнеборците изцяло са овладели пожарът в района на гълъбовското село Главан, съобщи още Бързилов:

В момента по периметъра има включени 6 екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението" и два екипа на Държавно горско стопанство с 30 служители, които обикалят периметъра на пожара, за да няма нови огнища. Този пожар вече е напълно под контрол и няма опасност от неговото развитие.

В областите Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Бургас и Добрич има екстремален индекс за пожароопасност, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. При този индекс са възможни бързо разпространяващи се и много силни пожари. Много голям индекс за опасност от пожари има и в някои части на областите Пазарджик, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Благоевград, Кюстендил, Перник и Варна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени