Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джак Сок отстрани Марин Чилич в Ню Йорк

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американецът Джак Сок отстрани бившия шампион Марин Чилич от Хърватия в среща от третия кръг на откритото първенство по тенис на САЩ. Представителят на домакините, който загуби първите два сета при обрат и краен успех над хърватина в мач за купа "Дейвис" през юли, беше непобедим на собствен сервис и това се оказа ключът към успеха, след като Чилич не стигна дори до една възможност за пробив.

За първи път се класирам за четвъртия кръг на турнира. Мачът с Чилич беше много важен и смятам, че изпълних целите. Радвам се, че го направих пред собствена публика в Ню Йорк. Това просто ми помогна да се раздавам напълно във всяко едно разиграване от мача, каза американецът, който е поставен под номер 26 в схемата.

Сок, двоен медалист от схемата на двойки и смесени двойки на олимпийските игри в Рио де Жанейро, направи четири пробива при шест възможности. Негов съперник в следващия кръг ще бъде французинът Жо-Вилфрид Цонга, поставен под номер девет, който надви южноафриканеца Кевин Андерсън в три сета при 6:3, 6:4, 7:6(4).

Сок изпрати 10 печеливши удара от форхенд и записа седем аса срещу Чилич. Той също така се представи отлично и в най-силния компонент в играта на хърватина - ударите от сервис, където завърши с 86 процента спечелени разигравания на първо подаване.

Британецът Кайл Едмънд направи втората изненада на откритото първенство на САЩ, след като отстрани американеца Джон Иснър след победа с 6:3, 3:6, 6:2, 7:6(5). Неговият следващ съперник е сърбинът Новак Джокович, който игра само 31 минути срещу Михаил Южни. Руснакът се оттегли заради болки в гърба при 4:2 в полза на лидера в схемата.

Резултатите от снощи:

1-Новак Джокович (Сърбия) - Михаил Южни (Русия) 4:2 и отказ
4-Рафаел Надал (Испания) - Андрей Кузнецов (Русия) 6:1, 6:4, 6:2
26-Джак Сок (САЩ) - 7-Марин Чилич (Хърватия) 6:4, 6:3, 6:3
9-Жо-Вилфрид Цонга (Франция) - 23-Кевин Андерсън (РЮА) 6:3, 6:4, 7:6(4)
10-Гаел Монфис (Франция) - Николас Алмагро (Испания) 6:4, 6:2, 6:4
24-Лука Пюи (Франция) - 15-Роберто Баутиста (Испания) 3:6, 7:5, 2:6, 7:5, 6:1
Кайл Едмънд (Великобритания) - 20-Джон Иснър (САЩ) 6:3, 3:6, 6:2, 7:6(5)

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени