Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите на България с ценен успех над Армения

Снимка: БГНЕС

България постигна победа с 1:0 в среща от група 5 като гост на Армения. Единственото попадение вкара нападателят Юлиан Ненов, който се разписа след отбита топка от защитата на домакините при корнер.

След три поредни мача без победа, нашите за момента запазват шансовете си за 2-рото място в групата, което може да ги отведе на бараж. Но победата не бива да заблуждава, защото беше постигната с много слаба игра срещу вероятно най-безидейния отбор. България сега има 14 точки, на 2 след Румъния, която днес гостува на Дания.

Не само първото полувреме, но и по-голямата част от мача премина в бавно темпо. Все пак в последните пет минути на първата част българската селекция създаде две отлични възможности за гол, пропуснати от наказателтото поле от Божидар Краев и от Александър Василев. Особено чисто беше това на Краев, който от малкото наказателно поле не улучи вратата.

През втората част картината не се промени до 70-ата минута, след което и двата отбора заиграха по-активно. Тук е мястото да отбележим две отлични спасявания на Георги Китанов, едното извадено в корнер.

В 80-ата минута България стигна до попадение чрез нападателя на "Дунав" Русе 2010 Юлиан Ненов. Тони Тасев центрира от корнер, арменците изчистиха лошо и от границата на наказателното поле Ненов я прати в мрежата.

До края на мача българите показаха някои много добри моменти. Те можеха да стигнат и до втори гол, но Десподов не успя да нанесе удар. Кристиян Малинов с поредица от щастливи рикошети му достави топката, но Десподов не нацели добре топката.

състав на България

България: Георги Китанов, Александър Василев (76- Юлиан Ненов), Радослав Терзиев, Пламен Гълъбов, Лазар Марин, Никола Колев, Милен Гамаков, Божидар Краев (65- Серкан Юсеин), Александър Георгиев (57- Тони Тасев), Кристиан Малинов, Кирил Десподов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна