Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край Граматиково отново е локализиран

| обновено на 07.09.16 в 15:10
Снимка: БГНЕС

Възобновилият се пожар край село Граматиково отново е локализиран. Сутринта отново пламнаха сухи треви и храсти. Бързата реакция на горските служители, които са дежурили в района, е предотвратила опасно разгаряне, съобщи кметът на община Малко Търново Илиян Янчев:

Дойде подкрепление от местни жители, много бързо се загаси,  не можа да обхване голяма част, съвсем малко от това, което беше от вчера локализирано. Така, че няма някакви нови поражения големи, няма нови огнища така, че да се надяваме, че така и ще остане.

На мястото на пожара следователите са намерили яке, най-вероятно на бежанец, който е бил в групата, която вчера предизвика пожара, обясни още Янчев. По думите му, трябва да им се търси отговорност: 

Би трябвало да влезе в прокуратурата. Разликата е, че ако беше някой местен, сигурно щеше да му се търси отговорност, а пък тези хора идват, правят зулумите и оттам-нататък да не носят отговорност… Не е редно. Не съм се чул с прокурора. Мисля, че днес ще бъде повдигнато обвинение, каза Янчев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени