Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава извънредното положение в някои райони на Гърция, засегнати от дъждовете

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължава извънредното положение в някои райони на Гърция, засегнати от дъждовете. Четири са жертвите на циклона, а една жена все още е в неизвестност.

В следващите часове се очакват отново силни дъждаве и вятър на много места в Гърция. Метеоролозите прогнозират, че валежите ще са по-слаби от вчера. Малко преди обед се разрази гръмотевична буря над островите в Йонийско море. Съобщава се за силни дъждове в област Месиния, където е в сила извънредното положение.

Летището на Каламата е затворено. Прекъснаха движението на автомобили в района около града. Има няколко села без достъп до тях. Изпратиха сили от Атина в помощ на хората около язовир в Лакония, който преля и наводни голям район. Спасяваха хората с лодки.

Извънреден щаб за борба със стихията бе създаден в Каламата. Медиите излъчват непрекъснато информация за местата, където се очаква в следващите часове да вали силно. Рисковано е да се пътува в района на Пелопонес, предупреждават от пътната полиция. Затвориха и наводнени пътни участъци.

До Солун в Миханиона още издирват една жена, която изчезна вчера по време на бурята.

От утре се очаква спиране на валежите. Правителството обеща бързо да изплати обезщетения на пострадалите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна