Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната полиция залови двама автокрадци

Снимка: БГНЕС

След преследване в района на Владая Столичната полиция залови двама автокрадци. Арестуваните са действали в София и в Перник.

От месеци наред Тони Мафията и Бисер Петров всеки ден изминават разстоянието между София и Перник. Двамата мъже крадат в столицата коли среден клас, които после се разглобяват в специални депа и продават на части. Преди три месеца полицията в столицата започва да следи мъжете. 
Единият от арестуваните е човекът, който отключва автомобилите и ги кара до Перник, а другият го подсигурява. Кражбите извършват във времето, когато се сменят нарядите в МВР. 
Снощи успяват да задигнат кола в столичния квартал "Младост" 1. Близо до Владая са издебнати от полицията и арестувани въпреки опитите им да изблъскат с колите си служебните автомобили на МВР. 
Младен Маринов, директор на Столичната полиция, заяви:
От три месеца изясняваме точната престъпна схема на лицата. Най-вероятно лицата са действали и преди това по тази схема, но всичко изисква определено време, за да можем да съберем достатъчно годни доказателства пред съда. Разфасова се и чрез изградена дистрибуция за резервни части, ползвайки различни автоморги като легална част от бизнеса, се продават.
Частите от откраднатите коли са се продавали в Перник и Дупница. В момента полицията проверява автокъщи и морги в двата града.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна