Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова обвини министър Румяна Бъчварова по сделката с Царските конюшни

Снимка: БГНЕС
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Според Нинова Бъчварова е съучастник в сделката с т.нар. "Царски конюшни":

Разполагаме с документа. Питане до нея и нейният отговор, в който тя дава зелена светлина за тази продажба, тоест ако ГЕРБ вече искат оставката на областния управител, ние искаме оставката на вицепремиера Бъчварова, която излъга и е съучастник в тази сделка. Искаме да се вземат мерки веднага, сделката да бъде спряна и развалена. Има достатъчно основания за това.
След като вчера БСП съобщи, че квадратен метър от имота се продава за едва 90 лева – цена, която е доста по-ниска от пазарната, премиерът Бойко Борисов разпореди проверка по случая. Румяна Бъчварова обясни по-рано, че ако се установят нарушения,  ще поиска оставката на областния управител Веселин Пенев, отговорен за сделката. Тя допълни, че МВР не е получавало искане за съгласуване или за становище за сделката. 
При всяко едно правителство са искали от областни управители, както и при нас, от дирекцията, от съда, която се занимава със собствеността, да уреди документно собствеността на една сграда, която ние сме обявили с отпаднала  необходимост, но тя се оказа паметник на културата, така че нямаме никаква пряка връзка с този случай. БСП пак са неподготвени и пак клеветят.
Репортажа на Добромир Видев за предаването ''12+4'' можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна