Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на София Веселин Пенев обяви, че няма да подава оставка

| обновено на 09.09.16 в 18:18
Снимка: БГНЕС

Областният управител на София Веселин Пенев обяви, че няма да подава оставка след скандала с продажбата на имот в центъра на столицата, известен като Царските конюшни. 

На специално свикана пресконференция Пенев обясни, че не е ощетил интересите на държавата с продажбата на имота, който се намира на булевард "Княз Дондуков". 

До излизането на каквито и да е становища, категорични, по отношение на законосъобразност, за никакви оставки не можем да говорим и аз имам подкрепата на колегите.

По-рано стана ясно, че премиерът Бойко Борисов очаква оставката на областния управител, заради това, че не го е информирал за действията си. 

Като безпрецедентни лъжи, така определи областният управител на София Веселин Пенев твърденията, че е продал на безценица държавен имот като Царските конюшни. Според него скандалът е политически. Няма законови нарушения. В този случай не може да се говори за грабеж и нарушаване на финансовите интереси на държавата, твърди Пенев. 

Към случая държавата излиза от собственост като е спазена процедурата

По думите на Веселин Пенев, казусът е от 2005 година, когато с подпис на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов 16 процента от терена на имота е продаден. Този имот в момента, според Веселин Пенев, е непродаваем, а той е внесъл в бюджета на страната над 800 хиляди лева. По думите му, държавата не е ощетена и той има документи, с които да докаже това.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна