Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и БСП си размениха обвинения в популизъм в парламента

Снимка: БГНЕС

Малко преди насрочения за днес протест за правата на хората с увреждания ГЕРБ и БСП си размениха обвинения в популизъм в парламента. Социалистите настояха в дневния ред да бъде включено предложението обезщетението за дете с увреждане да е 70 процента от минималната работна заплата. Корнелия Нинова припомни, че предложението е било прието на първо четене.
Това показва отношението на политическа партия ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов към бедните, децата с увреждания, срещу 3 милиарда допълнителни приходи 17 милиона за деца с увреждания. От лицемерие нагоре, на приказки давате. Днес напускаме залата и излизаме при хората. Отиваме при майките. Ще ви чакаме отвън, да видим на вас стиска ли ви да дойдете да им обясните какво правите днес?

Зам.-председателят на социалната комисия Светлана Ангелова припомни, че правителството вече е взело мерки в помощ на децата с увреждания:
МС взе решение да се подготви цялостен пакет промени. Целта е да се прекрати тази порочна практика от времето на комунизма, когато се подпомагаше на калпак. Децата с увреждане са една специална група, към която трябва да се отнасяме не с популизъм и да се използва за предизборни цели.

Депутатите отхвърлиха това предложение на БСП. Отхвърлиха и  предложението на БСП премиерът Бойко Борисов да обясни позицията за Ирина Бокова и кандидатурата за ООН.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна