Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинци стреляха с фойерверки срещу руското посолство в Киев

Украински радикали изстреляха фойерверки срещу руското посолство в Киев тази сутрин, ден преди в него да отвори врати избирателна секция за утрешните парламентарни избори в Русия, предаде Франс прес. На видеозапис, излъчен от украинските медии, се виждат около 20 млади мъже, носещи плакат с надпис: "Фойерверки - днес, "Град" - утре". Франс прес отбелязва, че това е предупреждение за възможен ракетен обстрел с установки "Град".

Утре руските граждани в Киев ще имат възможност да гласуват в посолството, както и в други дипломатически сгради в Украйна. Вчера Кремъл заяви, че осигуряването на безопасността на изборния процес е задължение на украинската страна. Украинският премиер Владимир Гросман обаче отговори, че страната му няма да охранява изборите на Руската федерация и правоохранителните органи ще работят в нормален режим. Гросман нарече инцидента от тази сутрин "хулиганска проява", която не изисква никакъв коментар.

Украйна многократно е подчертавала, че няма да признае руските избори на Кримския полуостров, който Москва анексира през март 2014 ч. отбелязва Франс прес.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени