Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теменужка Петкова инспектира дейността на ЧЕЗ в осем мездренски села

Снимка: БГНЕС

От Министерството на енергетиката проверяват готовността на електро-съоръженията за работа през зимата  - съобщи в Мездра министър Теменужка Петкова.

Проверката на готовността на електропреносната ни мрежа за есенно-зимния сезон ще завърши в края на месеца, каза енергийният министър Теменужка Петкова и поясни:
Това е проверка по отношение на готовността на трите електроразпределителни дружества и на електро-енергийния системен оператор, както по отношение на дейностите, които трябва да се извършат във връзка с прочистване на просеките, така с готовността от гледна точка на техника и други ресурси, които са необходими за това, за да осигурим на българските граждани спокойна зима и да гарантираме електрическата енергия през целия период. 
Теменужка Петкова инспектира дейността на електроразпределителното дружество ЧЕЗ в осем мездренски села по Искърското дефиле, в които има чести прекъсвания на тока при влошаване на времето. Ремонтите по електропреносната мрежа в района ще продължат до края на октомври и са на стойност 200 хиляди лева. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна