Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дунав“ и „Берое“ с нулево равенство в Стара Загора

„Дунав“ и „Берое“ с нулево равенство в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

„Дунав“ и „Берое“ завършиха с нулево равенство  в Стара Загора в последния мач от седмия кръг на Първа професионална футболна лига. Русенци, които се завърнаха в елита след 25-годишно прекъсване, имат 17 точки, колкото има и „Левски“, но софийският клуб има по-добра голова разлика и с това поведе в класирането след седмия кръг.

Първото полувреме лидерът в Първа професионална лига преди седмия кръг се защитаваше перфектно и чакаше домакините от „Берое“ да атакуват. Те обаче така и не стигнаха до положения пред вратата на Мартин Луков, а можеха и да получат гол. В 35-та минута Ивайло Раденцов се озова сам срещу Благой Макенджиев, който спаси неговия удар и запази нулевото равенство до почивката.

През втората част отново гостите създадоха по-опасни положения. Така закономерно се стигна до 78-ата минута, когато Антон Огнянов бе спрян с нарушение в наказателното поле на съперника. Ударът на капитана Диян Димов от бялата точка обаче бе спасен от вратаря Благой Макенджиев, както и добавката на Юлиан Ненов.

Веселин Великов, треньор на „Дунав“:

Тотално ги надиграхме, а през второто полувреме пропуснахме дузпа и още две 100-процентови положения. Изпуснахме две точки. Бях ги гледал, бях ги разузнал добре и не ни изненадаха с нищо. Този отбор има страхотна база и може би по това и по организация изостават само от Лудогорец. В този мач нападението ни беше ахилесовата пета, но няма страшно. Наидграхме ги тотално, най-вече през второто полувреме. Има го това във футбола, какво да направим? Животът продължава.

Александър Димитров, треньор на „Берое“:

След всеки такъв мач се чувствам тежко, защото хвърляме много енергия в тези срещи. Поздравления и за двата отбора, хвърлихме се мъжки и търсихме победата. Ние по един начин, а те - с по-директен футбол. Както ние можехме да спечелим, така и можехме да го загубим. Защитата на "Дунав" е най-добрата след седмия кръг, но аз имам претенции към нас. Говоря най-вече за последния пас и ударите към вратата. Ние имаме здрави основи от Хубчев и се опитваме да надграждаме, да се развиваме, да се усъвършенстваме. Не всички офанзивни играчи обаче са в необходимата форма.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна