Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За клеветите, напрежението и агресията

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Приятелите ми от Фейсбук обикновено не могат да бъдат подлъгани от разни новини-партенки и както те, то така и аз не четем съмнителни сайтове. И все пак се прокрадна новината, че цитирам: Нелегални нападат български момичета край НДК, момчето, което е защитило момичетата е било арестувано.
Понеже от години знам какви групи от младежи се събират около тази „култова” сграда за София реших да проверя тази плашеща новина, придружена с ужасяваща снимка на освирепели ислямисти. И ви предлагам текста на Александър Урумов, публикуван в социалните мрежи във връзка с по-горния текст, цитиран от мен. Нямам основания да се усъмня в свидетелския му разказ: Искам да ви кажа, че долната публикация е просто една долна лъжа. Защото точно тази вечер - сряда, в 7 часа вечерта, бях там в едно кафе край НДК и видях това, което се случи.
Схемата е - две момичета имитират, че се бият, минувач се опитва да се намеси и стоящите наоколо момчета го пребиват. Това се е случвало и преди - според твърденията на работещи в околните кафета хора, които дойдоха възмутени от тези деца и свидетелстваха и пред полицията за това.
Видях настървена агитка наши тийнейджъри, които нападаха и гонеха две арабски момчета както се гонят диви животни на лов. Грозна и отблъскваща гледка!

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна