Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен се открива 12-ото издание на традицонния Есенен театрален салон

Снимка: Театър „Българска армия“

12-ото издание на традиционния Есенен театрален салон се открива тази вечер в Сливен. 

Театралната панорама под Сините камъни продължава с 6 заглавия до 30 септември. 

По традиция Есенният салон в Сливен се открива с премиера на Сливенския драматичен театър. „Дим от незагасена цигара“ с режисьор Васил Василев е по пиесата „Акомпаниаторът“ на живия класик на съвременната руска драма Александър Галин, с участието на Мария Сапунджиева, Георги Кадурин, Мариана Миланова и изгряващата звезда на българското кино Димитър Николов. 
В афиша на салона са шест театрални предизвикателства. Вербатим театърът на Неда Соколовска е представен от шуменския спектакъл „От тука започва България”. Театър 199 гостува със „Самотният Запад“ на скандалния ирландец Мартин Макдона, с който Ивайло Христов взе „Аскеер“, а Малин Кръстев - „Любимец 13“ за актьорско майсторство. 
Театър „Сфумато“ и режисьорския дует Добчев-Младенова представят „ОНОВА НЕЩО, дето тебе те вижда целия, а ти му виждаш само окото“ - театрално зрелище с енергия от българския фолклор и Радичковите разкази за тенци, вампири и самовили. 
Финалът на 30 септември е с топ представлението на Теди Москов „Професия лъжец“,  в което забавният прочит на клишираните исторически събития е като влизане от страната на лъжата в страната на истината.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна