Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Райчев: В арогантното изказване на Пьотр Толстой няма политически елемент

Снимка: БГНЕС

В изказването на избрания за депутат от партията "Единна Русия" Пьотр Толстой: България ще я купим цялата, няма политически елемент. Това коментира пред “Хоризонт“ в предаването “12+3“ политологът Андрей Райчев:


Аз съм напълно съгласен с нашия външен министър, че това не е толкова скандално, колкото е арогантно. Това не е казано с цел да се води някаква политика, а да дразни. Целта е едно високомерно, изкуствено и доста необходимо на силите, които г-н Толстой представлява, помпане на самочувствието. Русия много сериозно пострада от историята с Крим. Тя изпадна в много сериозни затруднения. Това поставя страната в ново положение. Руснакът, който излиза в чужбина, вече не е този с многото пари, който може да харчи, както си иска.

Андрей Райчев беше категоричен, че в изказването на Пьотр Толстой няма никаква заплаха за териториалната цялост на България:

Това е наглост на човек, който е съединен с политическа сила, довела страната си до доста неприятен момент. Те се мъчат да помпат у нацията си едно такова изкуствено и погрешно самочувствие. Ние не сме в зоната на национален интерес на Русия. Ние сме членове на НАТО и на Европейския съюз, смята още Райчев.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна