Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп обеща да признае Йерусалим за столица на Израел, ако стане президент

САЩ се готвят за първия дебат между Тръмп и Клинтън

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща, че ако бъде избран, ще признае официално Ерусалим за столица на Израел и ще премести американското посолство от Тел Авив в Йерусалим. Тръмп пое този ангажимент на среща в Ню Йорк с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.

Двамата се договориха да поддържат на високо равнище двустранната подкрепа и сътрудничество, ако милиардерът победи на изборите на 8 ноември. Бенямин Нетаняху се срещна и с кандидата на демократите Хилари Клинтън. Тя е подчертала в разговора, че "силен и сигурен Израел е от голямо значение за САЩ" и е "потвърдила твърдия ангажимент" в отношенията, съобщиха от предизборния щаб на Клинтън.

Същевременно в САЩ се готвят за първия дебат между двамата кандидати за президент.

Шест седмици преди президентските избори, това е един от важните моменти в предизборната кампания. Очаква се дебатът да привлече рекорден брой зрители, като се има предвид, че в него участват противоположни личности като Тръмп и Клинтън.

Разговорът ще продължи 90 минути и ще е в 6 части от по 15 минути. Основните теми ще са три - управлението на Съединените щати, просперитетът и сигурността.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна