Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативен комитет издигна кандидатурата на Пламен Орешарски за президент

Снимка: БТА

Инициативен комитет издигна кандидатурата на бившия премиер Пламен Орешарски за президент, съобщиха от ЦИК. Кандидат за вицепрезидент ще е Данаил Папазов, който беше министър на транспорта в правителството на Орешарски, което управлява с подкрепата на БСП и ДПС от 29 май 2013 до 6 август 2014 година.

10 партии и 3 коалиции са подали документи за участие в разсяснителната кампания за националния референдум, стана ясно след като изтече срокът за регистрация. Говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев допълни:

Все още колегите, които са дежурни, приемат документите на инициативни комитети, които са се явили преди часа и затова до момента, в който не бъде обработен регистърът, няма как да дадем окончателната бройка на инициативните комитети, които са регистрирани. Има инициативен комитет, който е подал заявление за регистрация за издигането на кандидатурата на г-н Орешарски за президент на републиката. Самата регистрация на кандидатите, както знаете, продължава до 4-ти октомври.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна