Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зъболекарите в Плевен вече подписват анексите за третата безплатна манипулация до края на годината

В Районната здравна каса в Плевен вече са готови с документацията за предоставяне на третата безплатна дентална дейност. Осем милиона лева от резерва на Националната здравноосигурителна каса ще бъдат предоставени до края на годината на зъболекарите, които имат договор, след решението за още една, трета безплатна манипулация.  125 са стоматолозите в Плевен които са сключили договор със Здравната каса. В следващите два дни те ще подпишат анекс за допълнителната дейност, която ще се извършва от 1 септември до края на годината. Директорът Мартин Митев допълва:

Няма драма в това, че анексът физически е подписан малко по-късно. Има си споразумение, подписано официално между надзора и зъболекарския съюз.

Какво ще заплаща касата за стоматологичното лечение?

До момента гражданите, над 18 години, имаха право на един преглед и две дейности. Не ги конкретизираме, защото може да бъде лечение на пулпит, може да бъде екстракция на зъб, затова казваме дейности, т.е. един преглед за снемане на зъбен статус на човека за годината плюс две дейности, каквито прецени стоматологът, че се налага да бъдат извършени. Считано от 1 септември дейностите стават три, това е разликата с предходните месеци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени