Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сам Алърдайс бе уволнен от поста мениджър на английския национален отбор по футбол заради корупция

Сам Алърдайс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сам Алърдайс беше уволнен от поста мениджър на английския национален отбор по футбол след само 67 дни, съобщи "Скай Спортс". Новината беше потвърдена и от футболната асоциация на Англия. 61-годишният Алърдайс беше уличен в корупция от "Дейли Телеграф".

Журналисти от вестника, представили се за азиатски бизнесмени, провели преговори със специалиста. Той се съгласил да използва своите връзки, за да помогне на "бизнесмените" и те да получават процент от трансферни сделки на английските клубове.

За услугите си Сам Алърдайс поискал сумата от 400 000 паунда. Треньорът също разкрил вратички, с които да се заобиколят правилата на Английската футболна асоциация (ФА), според които трети страни нямат право да държат трансферни права на футболисти. Сътрудниците на "Дейли Телеграф" предоставили всичките данни от разработката с писмо до ФА.

Стив Брус е фаворит на специалистите и на букмейкърите, за да замени Алърдайс начело на английския тим. Останалите кандидати за поста мениджър на Англия са Гарет Саутгейт, Алън Пардю и Един Хауи.

Бившият мениджър на "Болтън", "Уест Хем" и "Съндърланд" Сам Алърдайс замени начело на Англия Рой Ходжсън през юли.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна