Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освобождават от ареста шофьора, заподозрян, че е убил дете край Ловеч

| обновено на 01.10.16 в 18:21
Снимка: АПИ

Задържаният 27-годишен мъж, за когото се предполага, че е блъснал и убил 13-годишното момче край Ловеч, ще бъде освободен в полунощ от ареста, тъй като още не е сигурно дали той е ударил детето.

Инцидентът е станал снощи, а шофьор е избягал от мястото на катастрофата. Детето се е движило пеша за село Хлевене и на изхода на Ловеч, на пътя Плевен - Троян, е било блъснато от лек автомобил. Момчето е починало на мястото.

При полицейския оглед на мястото на инцидента са установени счупени фарове на автомобил. Веднага е предприето издирване. В района на базата на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч полицаите са открили лек автомобил, собственост и управляван от 27-годишен мъж от ловешкото село Слатина. Автомобилът е бил с повредени фарове, счупено предно стъкло и други деформации.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна, той е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. От прокуратурата обаче са преценили, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление и затова събота вечер ще бъде освободен от ареста. Продължава събирането на доказателства и разследването на случая, за да се потвърди дали той е извършителят на деянието, тъй като все още не е сигурно и няма свидетели на инцидента.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна