Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по здравеопазване ще поиска изслушване на Петър Москов за работата на Фонда за лечение на деца

Даниела Дариткова
Снимка: БГНЕС

Комисията по здравеопазване ще поиска изслушване на здравния министър Петър Москов за работата на Фонда за лечение на деца, съобщи в предаването "Неделя 150" д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия.
 
Аз съм с намерение на следващото заседание на Комисията по здравеопазване в рамките на блиц контрола да поставя въпроса на министъра на здравеопазването за всички проблеми около функционирането на Център "Фонд за лечение на деца ". И ако не останем удовлетворени от отговорите може да инициираме и изслушване при следващото заседание в рамките на Комисията по здравеопазване на цялото управление на фонда, както и на представители на обществения съвет.

Д-р Даниела Дариткова обясни, че следващото заседание на комисията е на 6-и октомври. До момента петима от членовете на Обществения съвет на "Фонд за лечение на деца" подадоха оставки.

От Националната  мрежа на децата поискаха и омбудсманът  да се намеси, за да се стабилизира институцията, която финансира операциите на малки пациенти в чужбина.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени