Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саутгейт викна Рашфорд и Лингард в националния на Англия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард бяха включени в състава на английския национален отбор от 23-ма играчи. Двамата млади атакуващи футболисти на "Манчестър Юнайтед" са с повиквателни от мениджъра Гарет Саутгейт.

Защитникът Глен Джонсън ("Стоук Сити") и крилото Алекс Окслейд-Чембърлейн ("Арсенал") също ще получат шанс отново да играят с екипа на Англия след дълго отсъствие. През октомври англичаните имат квалификационни двубои за Мондиал 2018 с Малта и Словения.

Повиквателната за Джеси Лингард в мъжкия отбор на Англия е първа в неговата кариера. Саутгейт временно е начело на английския тим, след като договорът на Сам Алърдайс беше прекратен миналия вторник.

Има няколко футболисти, с които съм работил в младежкия отбор. Между тях са Рашфорд и Лингард. Те се невероятни млади таланти, които искаме да включим в състава. Имаме няколко футболисти, на които не можем да разчитаме. Това са контузените Хари Кейн и Джак Бътланд. През уикенда изгубихме Дани Дринкуотър, Адам Лалана и Натаниъл Клайн, докато Люк Шоу все още не е напълно готов да играе, коментира Гарет Саутгейт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!