Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Швеция победи България в квалификациите за Мондиал 2018

И Швеция победи България в квалификациите за Мондиал 2018
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по футбол претърпя втора загуба в квалификациите за световното първенство по футбол  през 2018 година. Футболистите на Петър Хубчев отстъпиха с 0:3 при гостуването си на Швеция. Ола Тойвонен, Оскар Хилемарк и Виктор Линдельоф реализираха  головете, а националите ни все още не може да отбележат попадение на този съперник от 1993-а година насам.

Франция се наложи с 1:0 при гостуването на Холандия, като точен беше Пол Погба. Франция вече има 7 точки, колкото имат и шведите. Холандците са с 4.

Беларус и Люксембург поделиха по една точка, след като завършиха 1:1. Гостите обаче останаха с 10 души още преди почивката и това им попречи да спечелят мача.

Петър Хубчев, старши треньор на България: Аз също бих казал, че за 4 минути загубихме тая среща. Тактически момчетата се вложиха, както планирахме и както исках. За съжаление, имахме шанс да изравним между двата гола, но не се получи. Но не знам дали резултатът е най-важния днес. След мача с Франция казах, че 4-5 човека са се раздали напълно. Днес броят е по-голям, може би 8-9 човека. Това е важното. Защото индивидуалните качества няма как да ги променим. Знаем и класата на противника, но поне да има раздаване. Напрежение не е имало преди мача, точно обратното. Самите футболисти чувстваха, че играем малко по-добре от мача с Франция, аз лично не съм усетил напрежение. Много поуки можем да си извадим след двете гостувания, но нека да не са днеска. След тези два мача не искам да виждам повече индивидуалните грешки, защото всички голове и в двата мача станаха точно от това: или грешно заставане, или от пропускане на момента, или от грешен пас. Трябва да бъдем по-агресивни и плюс тичане и много борба, да се надяваме на прогрес.

Яне Андерсон, старши треньор на Швеция: Може би последните 6 минути в края на първото полувреме и то втория гол беше момента, в който Швеция спечели мача. Не искам да коментирам българския отбор дали е слаб, аз си гледам моя отбор и ние направихме един добър мач. Швеция се представи на ниво както в офанзивен план, така и в дефанзивен.

Ивелин Попов, нападател на България: Аз съм длъжникът на отбора, ако вкарам за 1:1, мачът ставаше различен. Изпуснах, подведох ги. Образцова контраатака, но моя грешка- обърнах глезена, аз съм виновен. След това имах още едно положение, не влезе, нямах късмет. Срещу Франция играхме 20-25 минути както искаше треньорът, днес бяха повече," добави лидерът на България. Със сигурност има негативни настроения, и в нас самите, има доста тежки резултати. И на нас ни е неприятно. Ние вървим с наведени глави. И ние си го говорим, да направим някой положителен резултат, да вдигнем главите, да дойдат и хората, бяхме на косъм, но не се получи. Трябва да се раздаваме още повече, да вземем няколко добри резултата и тогава настроението няма да е минорно.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна