Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бенефисът на ансамбъла по художествена гимнастика – шоу на световно ниво

4
Бенефисът на ансамбъла – шоу на световно ниво
Снимка: БГНЕС

Грандиозно, невиждано досега в България шоу – това обещаха организаторите на бенефиса на ансамбъла ни по художествена гимнастика. Спектакълът „Отборът“ ще се състои на 17 ноември, а зала Арена „Армеец“ ще е препълнена, защото пуснатите в продажба 12 500 билета вече са продадени.

Шоуто е ще е последната поява пред публика на гимнастичките, които за 8 години спечелиха 81 отличия от турнири, световни купи, европейски, световни първенства и олимпийски игри. Чрез специални ефекти и мултимедия по време на бенефиса ще бъде разказана историята на всеки член на отбора – от треньорския състав през хореографите, физиотерапевтите, докторите, дизайнерите на трика, авторите на музиката, психологът на отбора до самите състезателки – Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова.

Заедно със съотборничките си в шоуто ще участва и Цветелина Стоянова, която ще се появи за първи път след тежкия инцидент, който претърпя на 14 юни. Все още се работи върху идеята като гости на бенефиса да бъдат поканени ансамблите на Русия и Италия, разкри президентът на БФ по художествена гимнастика Илиана Раева.

За мен това беше много красиво приключение и много голяма отговорност. Историята на този отбор e път, пo който имаше всичко – много любов, сълзи, болка и огромно удовлетворение от всичко, което се случи. Обещаваме ви един спектакъл на световно ниво – такова, каквото заслужават нашите момичета. В часовете, които ще прекарате с нас, публиката ще изживее всичко, през което минахме за тези седем години и ще види всичките най-успешни съчетания на златните момичета по нестандартен начин, добави Раева.

Благодаря на момичетата, на моя екип, без които това нямаше да е възможно. Публиката отново ще мине през всички емоции, които преживяхме през тези седем години. Ще се постараем да направим страхотно шоу, заяви старши треньорът на отбора Ина Ананиева.

В деня на шоуто в зала „Армеец“ ще бъде подредена специална изложба представяща част от купите, медалите, триката и уредите от успешния път на ансамбъла. Освен това зрителите ще могат да си закупят и фланелки със снимки на момичетата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна