Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите ни с победа в последната си евроквалификация

Младежите ни с победа в последната си евроквалификация
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Младежкият ни национален отбор по футбол до 21 години завърши с победа квалификациите за европейското първенство през 2017 година. В Стара Загора футболистите на Антони Здравков се наложиха над Румъния с 2:0. С успеха България измести Румъния от второто място в 5-а група. Още след загубата от Дания с 0:3 миналата седмица българите загубиха шансове за класиране на бараж.

В 16-ота минута националите ни поведоха в резултата с гол на Тони Тасев, който засече с добавка на празна врата топката, след удар с глава на Кирил Десподов се отби в гредата.

Крилото на ЦСКА Кирил Десподов имаше участие и във второто попадение във вратата на румънците. В 35-ата минута Антонио Вутов подаде към Десподов, който не успя да намери добре топката и тя стигна до Александър Георгиев, който без забавяне стреля в мрежата - 2:0. 

Селекционерът на младежкия национален отбор Антони Здравков остана доволен от цялостното представяне на тима в квалификационния цикъл:

Опитахме да играем с трима бързи нападатели и замисълът ни се получи. В последните 10 минути приехме, че мачът е свършил и румънците можеше да ни вкарат гол. Смятам, че днес момчетата показаха друго лице. Благодаря на всички около 27-28 момчета, които играха в тези квалификации. С изключение на загубата от Дания миналата седмица, нямаме слаб мач. Нашите юноши и младежи имат качества, но въпросът е как се интегрират в мъжкия футбол. Договорът ми с БФС е в сила, но изпълкомът ще реши дали да продължа за следващите квалификации, заяви след мача по БНТ Антони Здравков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна